Založ si blog

Titul mesto športu získali všetci Kežmarčania!

Pri prechádzke mestom si všimol na pódiu veľký nápis Európske mesto športu 2022. Prestížne ocenenie si podľa Jaroslava Kornaja Kežmarok právom zaslúži.

Po rokoch mal obrovskú radosť, že mesto Kežmarok, ktoré propaguje po celom svete a chodí po takmer všetkých medzištátnych futbalových zápasoch, dostalo ocenenie Európske mesto športu. „Vidím obrovský progres, vítam opravu zimného štadióna a registrujem taktiež opravy na futbalovom štadióne. Čo mi ešte chýba a snáď sa toho dožijem, je prikrytá mestská plaváreň,“ povedal Jaroslav Kornaj.

Pred dvadsiatimi rokmi pôsobil ako riaditeľ Telovýchovnej jednoty Kežmarok. Kornaj spomína na majetok, z ktorého žila, vtedy len s malou podporou mesta. Energie vtedy musela kompletne hradiť TJ Kežmarok. „Prišli iní ľudia a začalo sa s búraním zimného štadióna, a to som jednoducho nevedel zniesť a musel som odísť,“ zaspomínal si Kornaj.

Desiati Kežmarčania

„Potešilo ma, že sme Európske mesto športu 2022 a chcel by som povzbudiť svojich rovesníkov. Každé ráno cvičím na balkóne s výhľadom na Vysoké Tatry v manželkinom ateliéri alebo vonku. Cvičím desať Kežmarčanov, ide o 25-minútové cvičenie od hlavy až po päty,“ povedal Kornaj a s úsmevom dodal, že v prípade záujmu cvik komukoľvek a kedykoľvek rád predvedie. Päť Tibeťanov je podľa neho na dlhovekosť a desať Kežmarčanov ešte na dlhšie a keby mu to nevyšlo, je si vedomý, že to zle cvičil, dodal s úsmevom svižný 73-ročný Kežmarčan. Medzi svoje týždenné aktivity zaradzuje i plávanie v dĺžke päť až šesť kilometrov.

Po dvadsiatich rokoch, keď som videl všetky pozitívne zmeny v meste, som sa do športu vrátil ako divák. Konečne po rokoch som si prešiel celý štadión a videl som všade krásne poupratované, a to ma veľmi potešilo,“ povedal Kornaj.

Čo mu robí v Kežmarku radosť

„Plot v okolí futbalového štadióna je nádherný a stav športovísk je na vysokej úrovni. Európsky titul si preto Kežmarok istotne zaslúži. Vďaka zmenám skvalitňujúcim šport v meste som aj ja ožil,“ povedal Kornaj. Poďakovanie podľa neho patrí i bývalým športovým funkcionárom Patakymu, Tyborovi, Jurskému aj primárovi Jakubičkovi. „V tomto roku si myslím, že by mesto malo čo najviac priestoru dať mládeži. Nech tu hrajú deti futbal, volejbal, bedminton a všetko možné i nemožné, ale nech hrajú,“ dodal Kornaj, podľa ktorého nech naďalej šport robí radosť ľuďom bez rozdielu veku.

Ondrej Miškovič

Budapešť: Perla na brehu Dunaja

06.03.2024

Budapešť, hlavné mesto Maďarska, je jedným z najkrajších a najzaujímavejších miest, ktoré láka návštevníkov z celého sveta svojou majestátnou architektúrou, bohatou kultúrou a životom na každom kúte. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z najvýznamnejších pamiatok, ktoré by ste nemali prehliadnuť pri svojej návšteve Budapešti. Od pôsobivých mostov cez [...]

Každý desiaty človek v okrese Kežmarok je nezamestnaný

05.02.2024

Začiatok roka je vždy spojený s bilancovaním toho starého a výzvami na ten nový. Okres Kežmarok patrí medzi okresy s najvyšším počtom nezamestnanosti. Celkový počet evidovaných uchádzačov o zamestnanie v okrese Kežmarok je k 1. januáru 5 761 osôb, z toho disponibilných je 4 852 osôb. Občanov z marginalizovaných skupín je 4 008. Podľa štatistických údajov k 30. [...]

Zažite kúzlo Londýna: Nezabudnuteľný výlet do britskej metropoly

27.01.2024

Londýn. Plánovane neplánovaný výlet, ktorý bol ešte deň pred odletom otáznikom. Už druhý rok po sebe som 17. januára chcel byť niekde ďaleko. Tak ako posledný rok, som však opäť ochorel a ešte pred polnocou bol v horúčke a rozmýšľal, či ísť do toho. Nakoniec to do rána nejako zázrakom prešlo a mohol som ísť do Londýna. Prvý pohľad na Londýn [...]

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

ONDREJ MIŠKOVIČ

Blog človeka, ktorý sa rozhodol, že niekde zavesí svoje články, ktorých sa za 20 rokov štúdia nazbieralo viac ako dosť. Nemusíte so všetkým súhlasiť, ale ak by to čo i len jedného oslovilo, tak budem rád. Ako raz povedal starý múdry Aslan: "Kto je raz kráľom Narnie, ostáva ním naveky." Možno niekto práve cez tento nehodný blog spozná svoju hodnotu. #207635

Štatistiky blogu

Počet článkov: 223
Celková čítanosť: 313971x
Priemerná čítanosť článkov: 1408x

Autor blogu