Založ si blog

Výtvarné diela Vlada Krausza môžete nájsť už aj na instagrame

Vlado Krausz ako výtvarník mal niekoľko samostatných autorských výstav a vďaka dcére a voľnému času na dovolenke si založil i účet na sociálnej sieti, kde môžeme obdivovať jeho pohľad na naše mesto.

Na instagram ho už pred rokmi nahovárala dcéra, ale ako priznáva, nemal na to čas a radšej niečo tvoril. Tak to stále radšej odkladal. Zmena prišla toto leto. „V Bratislave som stretol svojho bývalého spolužiaka, tiež výtvarníka. Pri pive som mu ukazoval svoje obrazy v mobile, páčili sa mu a bol pohoršený, že to nemám na internete. Keďže som akurát šiel na dovolenku do Grécka, a tam na pláži nebolo čo robiť, tak som si na ležadle pri mori vytvoril svoj profil na instagrame,“ rozpráva umelec o počiatkoch profilu @vladokrausz na instagrame. Zameriava sa v ňom na svoju výtvarnú tvorbu, pretože, ako sám hovorí, jeho texty ľudia poznajú z rádií, koncertov a internetu. „No možno časom pridám niečo aj z tejto svojej tvorby,“ priznáva Krausz.

Čo ho na Kežmarku inšpiruje?

„Maľoval som už všeličo, čo sa týka námetov z Kežmarku. Mám dojem, že už asi všetko som zachytil, niektoré pohľady aj viackrát. Samozrejme, snažím sa, aby bol každý obraz iný, aj keď je námet rovnaký. Nemyslím, že by sa niečo maľovalo ťažko, niečo ľahko, záleží na námete, nápade, počte postáv, veľkosti obrazu. Niekedy menší obraz robím dlhšie ako veľký. Veľa času trávim rozmýšľaním, nákresmi, skicovaním a prípravou podkladu ešte pred samotným maľovaním,“ prezrádza Krausz. Nemá konkrétne nič v pláne, ale stále mu niečo nové napadne, či už je to Kežmarok, námety z iných miest na Slovensku, alebo nejaké figurálne motívy, ktoré tiež už nájdeme v jeho zbierkach.

Ondrej Miškovič

Kežmarská Bazilika minor Svätého Kríža sa uchádza o 50 000 eur na jej obnovu

05.06.2024

Nadácia VÚB sa za 18 rokov svojej činnosti zameriavala na oblasti, ktoré v danom čase potrebovali jej pomoc a podporu. O pomoc s obnovením gotického portálu požiadala nadáciu Rímskokatolícka cirkev, farnosť Kežmarok a teraz do 15. júna vyzýva všetkých na podporu v SMS hlasovaní. Gotický portál Neskorogotická Bazilika sv. Kríža v Kežmarku stojí na mieste staršieho [...]

Malý princ v Kežmarku ako ho napísala umelá inteligencia

28.05.2024

Predstavte si tú zvláštnu situáciu: jedného dňa sa na námestí v Kežmarku objaví Malý princ. Ten istý Malý princ, ktorého poznáme zo stránok knihy Antoina de Saint-Exupéryho, ale teraz uprostred malého slovenského mesta, obklopený tými, čo mu nerozumejú a zároveň ho fascinujú. Čo by sa stalo? Malý princ, stále so svojou zlatou hrivou, sa najprv zastavil pri fontáne na [...]

Kaštieľ Strážky ako som ho nepoznal

19.05.2024

Okolo nás je veľa pamiatok a príbehov, ktoré len tak prejdeme bez povšimnutia.Navštívil SNG Kaštieľ Strážky a čo ma zaujalo na osobe Ladislava Mednyánszkeho boli tri skutočnosti: Trpel maniodepresiou Bipolárna afektívna porucha (BAP), čiže maniodepresívna psychóza, je závažné a dlhodobé psychické ochorenie vyznačujúce sa poruchou vyšších mozgových funkcií. [...]

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.

Stoltenberg

NATO zvažuje uviesť jadrové zbrane do stavu pohotovosti. Reaguje na rastúce hrozby

17.06.2024 10:09

Komunikácia v tejto otázke pomáha vyslať priamy odkaz o tom, že NATO je alianciou, ktorá disponuje jadrovými zbraňami a používa ich ako odstrašujúci prostriedok.

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 343152x
Priemerná čítanosť článkov: 1367x

Autor blogu