Založ si blog

Tréningy sú pre Zuzanu Bujňákovú všetko

Kežmarský šport si môže pripísať ďalší úspech. Zuzana Bujňáková sa stala majsterkou Slovenska Kick Light do 65 kg. Tvrdý tréning a odbornosť trénerov boli jej kľúčom k víťazstvu. Prinášame Vám rozhovor so športovkyňou, o ktorej istotne budeme ešte počuť.

Kedy si začala so športom?

Už odmalička som sa rada hýbala, behala, či bicyklovala. Športu som sa začala venovať na základnej škole v piatom ročníku, keď som začala chodiť na basketbal. Telesná výchova bol vždy môj obľúbený predmet a stále aj je. Snažila som sa na každej hodine podať čo najlepší výkon a svoje výsledky som porovnávala skôr s chlapcami. Chodila som behať za školu, v ôsmom ročníku som začala hrať hokejbal a florbal. V deviatom som objavila bojové umenia a crossfit, najprv capoeiru a potom jiu-jitsu. Nechcela som vymeškať žiadny tréning. Avšak prišiel zlom a krátko po začatí prvého ročníka na strednej škole sa mi stal úraz, keď som rok nemohla cvičiť. Do formy som sa dostávala najprv len bicyklovaním, potom behom. Stále som sa bála začať poriadne trénovať, až kým mi do života neprišiel správny človek. Vďaka nemu som zistila, aký skvelý je život s kickboxom.

Kto Ťa viedol k víťaznému úspechu?

Bez pochýb môj tréner Jozef Kušmírek. Neustále ma povzbudzoval a vravel mi, že to mám skúsiť na majstrovstvách, lebo na to mám. Mal pravdu a som mu za to neskutočne vďačná. Aj počas víťazného zápasu mi stále kričal to, čo som potrebovala počuť. Týmto chcem poďakovať aj ostatným trénerom, ktorí ma pripravovali na zápas. Ďakujem za váš čas, skúsenosti, za každý sparing. Bez vás a vašej podpory by som dnes nebola tam, kde som.

Ako hodnotíš tréningy?

Tréningy sú pre mňa všetko. Prelínanie vytrvalosti a sily je dokonalé. Úplne mi nahradili predošlé tréningy, najmä to čo ma z nich najviac bavilo: kopy z capoeiry, techniky z ji-jitsu aj kondičku z crossfitu.

Koľko času tráviš tréningom a ako popritom zvládaš školu?

Snažím sa tri hodiny trikrát týždenne, ale nie vždy sa to dá, keďže študujem až v Žiline a každý deň dochádzam. No nejako to zvládam, pretože kickbox stojí za všetko.

Čo robíš vo svojom voľnom čase?

Väčšinou športujem, rada trávim čas v prírode, hlavne v Tatrách, behám s mojimi štvornohými kamarátmi , bicyklujem, plávam, otužujem. Rada skúšam nové veci. Venujem sa aj lezeniu. Zatiaľ leziem len boulder, ale čoskoro chcem skúsiť aj lezenie na skale.

Ondrej Miškovič

Hasiči kežmarského okresu oslavovali výročie založenia

05.07.2024

Bezpečnosť občanov a ochrana ich majetku pred požiarmi a inými živelnými pohromami je najdôležitejšou úlohou spoločnosti a štátu. Hasiči si v kežmarskom okrese pripomenuli už 150 rokov od začiatku ich organizovanej činnosti. Poslanie jednej z prvých hasičských jednotiek z Trenčína bolo vyjadrené heslom: „Bohu na slávu, blížnemu na pomoc.“ Toto krédo sa [...]

Matričný úrad v Kežmarku je súčasťou Európskeho združenia matrikárov

04.07.2024

Kežmarský matričný úrad vykonal v minulom roku 9 823 úkonov. O tom, s čím občania najčastejšie chodia na matriku, sme sa zhovárali so Zuzanou Kredátusovou, prezidentkou Združenia matrikárok a matrikárov Slovenskej republiky. Na zložité prípady poznajú riešenia S každým štátom máme medzinárodné dohovory, a preto musia na matrike každý takýto zápis skúmať [...]

Zariadenie pre seniorov plánuje generálnu rekonštrukciu

03.07.2024

Zariadenia poskytujúce služby pre seniorov v Kežmarku hlásia plnú kapacitu. O sto prijímateľov sociálnej služby sa starajú v Zariadení pre seniorov (ZPS) a o jedenástich v Zariadení opatrovateľskej služby (ZOS). O aktuálnom stave, ale i o plánoch na leto sme sa zhovárali s Petrom Vilčekom, riaditeľom ZPS a ZOS. Kežmarok bol dva roky po sebe nositeľom titulu [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 256
Celková čítanosť: 353762x
Priemerná čítanosť článkov: 1382x

Autor blogu