Založ si blog

Už sme zabudli, čo sa tu dialo pred rokom?

Pripravil som si tu pre Vás dejovú líniu udalostí, ktoré zmenili Slovensko.Robím to preto, aby sme aj my pri spievaní hymny a slovách „aby sa prebralo“ nezaspali.

 

  1. februára 2018 / Nájdenie tiel Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Investigatívneho reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho partnerku našli včera vo Veľkej Mači, vláda Róberta Fica núka milión eur za odhalenie páchateľov. Šéfredaktori slovenských médií odsudzujú vraždu reportéra Aktualít a jeho priateľky. Vyzývajú štát, aby urobil všetko pre to, aby nebola ohrozená sloboda slova. Premiér Fico zrušil svoj program v regiónoch aj oslavy MDŽ. Prezident Kiska vyzýva na zaistenie bezpečnosti slovenských novinárov.

 

  1. februára 2018 / Zisťovanie príčin vraždy

Prichádza zistenie, že posledným textom, na ktorom pracoval investigatívny novinár Aktualít Ján Kuciak pred svojou vraždou, bol príbeh čerpania eurofondov talianskymi podnikateľmi na východnom Slovensku. Ako prvý to povedal novinár Tom Nicholson, ktorý sa o prípad tiež zaujímal. Mnoho novinárov, politikov, inak verejne činných osôb, ale aj bežných ľudí sa v reakcii na vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho družky Martiny Kušnírovej zaprisahalo, že nedovolia, aby ich smrť odišla do stratena, podobne ako mnoho iných evidentných zločinov. Šéf parlamentného branno-bezpečnostného výboru a podpredseda SNS Anton Hrnko si nemyslí, že by mal premiér rozprávať o počte vyšetrovacích verzií, a nepáčia sa mu ani bankovky na stole na úrade vlády. „Namiesto ponúkania peňazí daňových poplatníkov by mali prevziať zodpovednosť a odstúpiť,“ hovorí Mathew Caruana Galizia. Jeho mamu, investigatívnu novinárku na Malte, zabila nastražená bomba v aute.

https://www.youtube.com/watch?v=sGbCBKHx7Zo

 

  1. februára 2018 / Vyšetrovanie vraždy

Čižnár zakázal informovať politikov o vyšetrovaní Kuciakovej vraždy. Ministerka spravodlivosti hovorí, že je neprijateľné, aby ľudia, ktorí by mohli byť v kontakte s mafiou, pôsobili na úrade vlády. Potom Jasaň a Trošková oznámili, že do vyšetrenia prípadu odchádzajú z funkcií. Asistentka premiéra Róberta Fica mala biznis kontakty s odsúdeným, nemá ani previerku Národného bezpečnostného úradu. Národný bezpečnostný úrad začal preverovať aj Viliama Jasaňa, Ficovho nominanta v bezpečnostnej rade. Pochody a stretnutia, kde si chcú ľudia uctiť pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, budú vo viacerých mestách na Slovensku, ale aj v Londýne, Brne či Paríži.

 

  1. marca 2018 / Zatýkanie ľudí z posledného článku Jána Kuciaka

Polícia sa pustila po talianskej stope a zatýkala na východe, objavujú sa čudné verzie.  Zadržali 7 ľudí v súvislosti s Kuciakovou vraždou, Most-Híd rokuje, čo s Kaliňákom. Die Welt, La Repubblica či BBC. Svetové médiá píšu o Kuciakovi, ’Ndranghete aj Ficovej modelke v úrade.

 

  1. marca 2018 / Politici rozmýšľajú nad odchodom z koalície

Janckulík odchádza z Mosta-Híd aj z koalície. S Vadalom obchodovala aj Dankova pravá ruka. Podviedli nás, sťažuje sa Hoľko. Na spomienkový pochod za zavraždeného novinára a jeho snúbenicu pôjdu tisíce ľudí. Autor knihy Gomora Roberto Saviano napísal v denníku La Repubblica veľký článok o Kuciakovej vražde. Podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská o svojej demisii nehovorí. Odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka považuje za nevyhnutné. Pred redakciou Aktualít horia sviečky a strážia ju policajti. V Banskej Bystrici stáli na námestí smútiaci ľudia. Ešte príde čas, keď budeme nahnevaní, hovoril jeden zo študentov. Od Fica odchádza jeho najbližší spolupracovník Roman Šipoš.

https://www.youtube.com/watch?v=w80CBeVl7BM

 

  1. marca 2018 / Smer sa otrasie v základoch

Kaliňák nechce odísť. To, či mu ľudia nedôverujú, vraj nie je odmerané. Európske centrum pre slobodu tlače zaujali okrem Talianov aj tieto mená: Kaliňák, Kočner a Bašternák. Andrej Kiska môže pokračovať v stopách Michala Kováča. Môže sa stať druhým prezidentom, ktorý svojím prejavom zvalí vládu. Príhovor troch ústavných činiteľov v RTVS hneď po sebe v takej dramatickej situácii sme tu ešte nemali. Niečo podobné sa už síce stalo pred voľbami do VÚC, ale význam zajtrajších vystúpení bude vzhľadom na udalosti neporovnateľne vážnejší.

 

  1. marca 2018 / Deň rozhodnutí, vyhlásení a tlačoviek

Kaliňák spájal opozíciu s Vadalovcami. Vy ste organizovaný zločin, odkázala mu Nicholsonová. Vražda reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho snúbenice, archeologičky Martiny Kušnírovej, vyvolala reakciu aj medzi kňazmi a cirkevnými predstaviteľmi. „Bratia a sestry, dnes máme tretiu pôstnu nedeľu. V evanjeliu mame nahnevaného Ježiša. Krista, ktorý vyhnal kupcov z chrámu. Takých kupcov, ktorí majú na stole milión,“ povedal Milan Bubák v Kostole Povýšenia sv. kríža v Bratislave. Vplyvný gréckokatolícky biskup Milan Lach na Facebooku pripomenul, že aj pápež František hovorí „nie korupcii“. Lach už začiatkom roka 2016 rozhneval premiéra Roberta Fica svojím otvoreným listom, v ktorom sa zastal zdravotných sestier, ktoré v tom čase protestne podávali hromadné výpovede. Andrej Kiska zrejme veľmi rýchlo dohodne parlamentnú väčšinu, ktorá ukončí vládu Roberta Fica. Andrej Danko: Ukameňujme spolu tých netvorov (doslovný prepis prejavu). V Smere už pripúšťajú, že Kaliňák skončí.

 

  1. marca 2018 / Prichádzajú obvinenia aj dezinformácie

Organizátori veľkého pochodu za Jána Kuciaka zvolali na piatok nové zhromaždenie. Fico vidí za tlakom na Kaliňáka pokus o prevrat a Sorosa. Matečnej sa dotkli Nicholsonovej obvinenia o zmluvách s Talianmi, pravdu má ukázať vyšetrovanie. Most a viacerí poprední predstavitelia strany odsúdili Ficov prejav o Kiskovi a Sorosovi. Most uviedol, že premiér zvolil nebezpečnú cestu, z ktorej už nemusí byť návrat. Minulý týždeň rozšíril český anonymný web Aeronet vymyslenú správu o tom, ako George Soros môže na Slovensku chystať štátny prevrat. Správa o tajomnom expertovi sa okamžite dostala aj na ďalšie dezinformačné weby.

 

  1. marca 2018 / Európska únia prichádza na kontrolu

Ak Európska komisia odhalí systémové zlyhania, môže sa stať, že Brusel nebude preplácať u nás čerpané eurofondy ministerstvu financií, ktoré sa bude musieť rozhodnúť, čo ďalej. Fico má podporu Pellegriniho, Rašiho aj Glváča a podľa nich vedenia aj strany. Premiéra obhajujú aj po tom, ako naznačil prepojenie Sorosa a prezidenta Kisku. Premiér Robert Fico sa stretol s veľvyslancami krajín Únie a USA. Po stretnutí naznačil, že akcie, ktoré sa udiali po vražde, boli veľmi rýchlo pripravené. Do Európskej únie, ale nie s holými zadkami! – znel jeden z volebných sloganov Roberta Fica a strany Smer v roku 2002. Momentálne by sa im dalo odkázať: do jadra Európskej únie – možno, ale určite nie s uneseným mafiánskym štátom!

 

  1. marca 2018 / Debaty a konšpiračné teórie

Novinári intenzívne debatujú o tom, čo robiť, keď premiér straší sprisahaniami a neodpovedá na otázky. Šíri sa ďalší hoax: mimovládky tajne školia študentov, ako majú urobiť revolúciu. Rapper Branči Kováč alias Vec zverejnil celú novú pesničku, ktorá bola najsilnejším momentom bratislavského Koncertu pre Jána a Martinu.

 

Toto je prvých desať dní s najvýznamnejšími udalosťami, ktoré zmenili Slovensko. Pripravujem pre Vás aj ďalšiu dekádu a verím, že sa v záplave informácií nedáte zviesť populistickými článkami.

 

 

  1. marca 2018 / Na Slovensku to vrie

Na Slovensku to vrie, demonštrácie sú väčšie, ako som očakával, hovorí novinár, ktorého reportáže zo Slovenska idú do sveta. Premiér Robert Fico hovorí, že chce počkať, kým sa Béla Bugár vráti z dovolenky, a potom povie, na čom sa koaliční partneri dohodli. Polícia predpokladá, že piatkové zhromaždenia budú patriť k najväčším, aké na Slovensku vôbec boli. Už to nie je len partia mladých ľudí, čo zverejnili udalosť na Facebooku a pritiahli do ulíc v desiatkach miest desaťtisíce ľudí, aby si uctili zavraždených Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Týždeň po prvých protestoch je podpora masovejšia: viaceré univerzity, učitelia, asociácie škôl, umelci či neziskové organizácie. Požadujú novú vládu, v ktorej nebudú ľudia, pri ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin, a nezávislé vyšetrenie.

 

  1. marca 2018 / Dlažobné kocky

Fico pred protestmi straší kamennými kockami a možnými útokmi na verejné budovy. Premiér Robert Fico hovorí, že v súvislosti s dnešnými protestmi majú informácie o vysokej pravdepodobnosti útokov na verejné budovy, a aj o tom sa rozprávali na Bezpečnostnej rade štátu. Fico a Danko sa s Kiskom nedohodli, prezident podporil protesty. Andrej Kiska chce, aby bolo hlas každého slušného človeka našej krajiny aj počuť.

Ak by po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ostali ľudia ľahostajní, už by Slovensko nemalo budúcnosť, hovorí emeritný arcibiskup Róbert Bezák.

 

  1. marca 2018 / Dobrovoľné a nútene odchody

Šéf ľudovcov v Európskom parlamente Manfred Weber vyzval Fica, aby odvolal Kaliňáka. Po návrate 6-člennej delegácie europoslancov zo Slovenska upozornil na obavy, že zodpovedné slovenské orgány nerobia všetko pre to, aby boli vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej objasnené. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár nazval vystúpenie prokurátora Špirka „záhradnou párty“. Spôsob, akým to povedal (Vasiľ Špirko), je vraj „dosť neštandardný“. Podpredseda SNS Anton Hrnko tvrdí, že medzi členmi SNS silnie tlak na výmenu Lucie Žitňanskej. O ministerke spravodlivosti za Most-Híd by mali hovoriť v pondelok na predsedníctve strany.

 

 

  1. marca 2018 / Mafia dáva ženám krvavé kvety

„Manfred Weber nech si komentuje dianie v Nemecku a nie na Slovensku,“ reagoval Peter Pellegrini v O 5 minút 12 na kritiku šéfa ľudovcov z Európskeho parlamentu. „Nech sa nevmiešava do vnútorných záležitostí Slovenska,“ dodal podpredseda Smeru s tým, že ani my nekomentujeme dianie v Nemecku. Pellegrini zdôraznil, že nedovolí, aby niekto teraz znevažoval Slovensko. „Nedovoľme, aby niekto zo Slovenska robil obraz, ktorý bol ešte pred štrnástimi dňami úplne iný,“ povedal Pellegrini. S transparentmi a čiernymi kvetmi stáli v nedeľu pred vchodom do športovej haly v Banskej Bystrici. Míňali ich účastníčky osláv Medzinárodného dňa žien, ktoré pozval vládny Smer. Bolo to zvláštne. „Mafia dáva ženám krvavé kvety,“ hlásal jeden z nápisov na transparente. Symbol strany Smer – biela ruža na červenom podklade – sa zmenil na skrúteného hada s otvorenou tlamou. Mladý muž s klobúkom na hlave a s odznakom All for Jan na golieri kabáta si prelepil ústa. Stál bez pohnutia a v ruke držal čiernu ružu z papiera.

https://www.youtube.com/watch?v=OrW5Cps55e0

 

  1. marca 2018 / Odchod Róberta Kaliňáka z funkcie

Béla Bugár nechce povedať, či Mostu bude stačiť odchod Roberta Kaliňáka. „Rozhoduje Republiková rada, nie predseda, nie predsedníctvo. Dovtedy sa k ďalším postupom nebudem vyjadrovať,“ povedal Bugár po stretnutí s prezidentom. Verejnosť sa právom dožaduje nezávislého a objektívneho vyšetrenia tohto ohavného zločinu. Vražda novinára nie je len útokom na hodnotu ľudského života. O konci Roberta Kaliňáka sa v Smere otvorene hovorilo už od minulého víkendu. Ide o základnú požiadavku Mosta-Híd na zotrvanie vo vládnej koalícii a s Kaliňákom majú problém aj v SNS. Vzťahy oboch Robertov sa v posledných rokoch ešte stmelili až tak, že v Smere o nich hovoria ako o „siamských dvojčatách“. Veľkú časť rozhodnutí Fico konzultuje už len s Kaliňákom a je to tak aj pri súčasnej kríze. Organizátori pochodov Za slušné Slovensko budú pokračovať v protestoch – ďalší bude opäť v piatok.

https://www.youtube.com/watch?v=RVlCmFq6DhY

 

  1. marca 2018 / Vadala putuje za mreže a ľud žiada odstúpenie Róberta Fica

Polícia v utorok ráno v Michalovciach zadržala Antonina Vadalu. Potvrdila to hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Súd v Benátkach naňho vydal európsky zatýkací rozkaz pre drogy, prokurátor bude preňho žiadať väzbu. Divadlá podporili protesty, žiadajú, aby premiér Robert Fico odišiel. Pred predstaveniami či po nich čítajú spoločné vyhlásenia. Demonštranti v Rumunsku dosiahli pád socialistickej vlády, ktorý prišiel po tragickom požiari v nočnom klube. Organizátor protestov Florin Badita v nich neustáva a hovorí, že zmena nepríde sama. V Bratislave a v západnej polovici Slovenska má do večera dážď ustať a v čase protestov už nemá pršať.

https://www.youtube.com/watch?v=QKPSYa3I2Gk

 

  1. marca 2018 / Na východe nič nie je

Lucia Žitňanská oznámila svoj odchod v nečakanom momente – keď padajú Fico a Kaliňák a zároveň Most-Híd neodchádza z vlády. Trikrát bola ministerkou spravodlivosti, no ani raz to nebolo celé štyri roky. Robert Fico ani po vražde novinára Jána Kuciaka nezmenil spôsob, ako sa správa k žurnalistom. K redaktorovi webu Aktuality.sk, pre ktorý pracoval Kuciak, sa v stredu správal arogantne. Mafia na východe? Absurdné, tam nič nie je, povedal Fico europoslancom. Tento jeho výrok sa právom stal urážkou pre väčšinu obyvateľov krajiny.

https://www.youtube.com/watch?v=JVrXgtNA0Og

 

  1. marca 2018 / Róbert Fico podáva demisiu, prezident menuje Petra Pellegriniho

Fico podal demisiu a odkázal, že nekončí, prezident poveril zostavením vlády Pellegriniho. Bugár tvrdí, že všetkých štrnásť poslancov Mosta-Híd podporí novú vládu, jej zostavu nepovedal. Vyše sto umelcov, podnikateľov a aktivistov žiada odchod policajného šéfa a špeciálneho prokurátora. Mimovládne organizácie žiadajú, aby ministrom vnútra bola osoba, ktorá má dôveru spoločnosti a nespochybniteľný profesionálny aj morálny kredit.

https://www.youtube.com/watch?v=mMH2E9yxSjA

 

  1. marca 2018 / Deň veľkých prejavov plných emócií

Novinárom sa nemá nadávať, Fico by sa mal ospravedlniť, hovorí komisár pre ľudské práva. Herci Slovenského národného divadla aj Astorky podporujú protesty a predčasné voľby. Nestačila demisia Roberta Fica, demonštrácie žiadajú predčasné voľby a to, aby Smer nemal ministerstvo vnútra. Minulý piatok vystúpila Zlatica Kušnírová v Prešove, teraz stála na pódiu v Košiciach. Musela povedať aj slová, za ktoré by sa jej dcéra na ňu hnevala.

Viem, že Martinka sa bude hnevať za to, čo teraz poviem – povedala by mi: mami, nebuď taká ako oni, nezníž sa na ich úroveň, buď nad vecou. Ale Mati, sorry, aj tak to musím povedať: nech zhoria v pekle a nech sú až na samom dne. Ešte raz všetkým, ktorí tu stoja, veľká vďaka.

 

  1. marca 2018 / Smútenie sa stáva mimoriadne dôležitým

Generácia detí obsiahla v slove slušnosť to, čo vyslovila generácia Novembra 1989 v spojení verejnosť proti násiliu. Zákerná vražda Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka zasiahla srdce Slovenska, lebo sa bezprostredne spája s odkrývaním neuveriteľnej korupcie, priamo napojenej na vládnu koalíciu. Táto korupcia je systémová a celoplošná. Rozklad štátu, ktorý ju sprevádza, zasiahol nerv celej spoločnosti. To vyvolalo najväčšie masové protesty po roku 1989. Smútenie je mimoriadne dôležité na to, aby sa najbližší príbuzní, ale aj spoločnosť s touto udalosťou dokázali vyrovnať, hovorí psychologička Hana Ševčíková. Ľudia, čo vyšli na námestia, Pellegrinimu už neuveria, ani keď nominuje na ministra vnútra nezávislého experta. „Dosť bolo Fica“ a „Predčasné voľby“. To sú slogany, ktoré kričali ľudia na námestiach aj včera, teda deň po demisii vlády Roberta Fica.

 

Neviem, či si spomínate na film ÚNOS, ktorý obletel Slovenskom. Páčila sa mi tam veta, ktorá sa v súčasnej histórií zopakovala: “Terajšia vláda, zosobnená jej predsedom, stráca morálny kredit.“

To čo sa tu deje, ovplyvní našu budúcnosť. Nebuďme chladní v tejto veci a dbajme na to, aby sa snami nezametalo, aby nám naša budúcnosť nebola ukradnutá a sloboda zamlčaná.

 

  1. marca 2018 / OTO 2018 – Milan Kňažko naložil Ficovi jak pán

Vláda sa buď vymenila, alebo „vymenila“, a ani to nie je isté. Protesty neustávajú. Alojz Hlina sa opäť stal predsedom KDH. Internetom sa šírila kázeň Mariána Kuffu, v ktorej tvrdil, že protesty sú plné genderistov a feministiek. O 2 % z daní žiadal na internetovej stránke kotlebovcov a v ich novinách. Mnohé osobnosti sa na vyhlasovaní cien OTO vyjadrili k dianiu na Slovensku.

https://www.youtube.com/watch?v=Dfh3DICv4NE

 

  1. marca 2018 / Vyšetrovanie je stále neúspešné

Aj keby na prípade pracoval medzinárodný tím, objektívnosť vyšetrovania musí vedieť garantovať slovenská polícia. Generálna prokuratúra čaká na odpoveď z Talianska, potom dohodne detaily spolupráce pri vzniku medzinárodného vyšetrovacieho tímu. Ak chce prezident veriť celej vláde, Pellegriniho ponuka ho sklame. Richter, Raši a Gajdoš sú tri najväčšie chyby. Koalícia vydiera polobláznami a mafiou.

 

  1. marca 2018 / Prezident Andrej Kiska využil svoje ústavné právo

Utorok 20. marca 2018 sa zapíše do politických dejín Slovenska bezprecedentnou udalosťou. Andrej Kiska sa stal prvým prezidentom, čo odmietol vymenovať vládu, ktorú mu navrhol človek poverený jej zostavením. Petrovi Pellegrinimu dal pôvodne čas do piatka, keď má Kiskovi priniesť nový zoznam. Prezident pred obedom v krátkom vyhlásení oznámil, že Pellegrinimu na stretnutí tlmočil konkrétne výhrady k jeho návrhu. Nepomenoval ich priamo, no naznačil, že šlo aj o kandidáta na post ministra vnútra Jozefa Ráža. Ako povedal: „Posledné, čo dnes potrebujeme, sú ďalšie nekonečné diskusie a podozrenia o tom, kto bol s kým na motorkách a oslavách narodenín alebo ďalšie špekulácie o personálnych prepojeniach. Ako hlava štátu to nepripustím, toto nie je cesta k obnoveniu dôvery.“ Minister zdravotníctva bol prvá voľba Petra Pellegriniho na miesto po Kaliňákovi, Tomáš Drucker však namiesto seba ponúkol Jozefa Ráža. Toho prezident Andrej Kiska odmietol a Drucker je opäť v hre. Organizátori zhromaždení nesúhlasia s vládou, ktorú navrhol Peter Pellegrini, pokračujú v protestoch.

https://www.youtube.com/watch?v=7FXPS1yZ52s

 

  1. marca 2018 / Zrušenie protestu za slušné Slovensko

Silné skladby, silné slová. Taký bol utorkový večer v kostole Cirkvi bratskej v Bratislave. Iniciatívu Postavme sa za slušné Slovensko podporil aj známy spevák – Miroslav Žbirka. Vystúpil na zhromaždení v Prahe a nahral špeciálnu pesničku. Pomocnú ruku po príchode na Slovensko podala Vadalovi rodina bývalého predsedu Okresného súdu Košice-okolie Jozefa Pribulu. Jeho syn s Vadalom dovážal potraviny a ich firma sídlila v dome sudcu. Toho teraz preverí prokuratúra a vysvetlenie si pýta aj ministerka spravodlivosti. Bratislavský protest Za slušné Slovensko organizátori zrušili, v metropole východu bude. Čaká sa, ako zareagujú v iných mestách.

Článok mal názov: „Už sme zabudli, čo sa tu dialo pred rokom?“, to ešte stále chcete v preferenciách nechávať víťaziť ľudí, ktorí sú úzko prepojení s vraždou novinára a snúbenice?

Rada by som všetkým ženám odkázala, aby sme sa hrdo naučili nosiť titul Žena

26.03.2024

Simona Pavlíková patrí medzi usmiate sestry Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Dennodenne sa stará na oddelení dlhodobo chorých o pacientov, pre ktorých je oddelenie často posledným miestom. O jej práci, úspechoch, ale aj rodine sa dočítate v článku. Už takmer 30 rokov pracuje v zdravotníctve a od samého začiatku sa hrdí svojou pracovnou pozíciou – sestra. [...]

Nesúďme knihu podľa obalu

25.03.2024

Na chodbách lyceálnej knižnice nás privíta útle žieňa Katarína Slávičková, ktorej príbehy historického Kežmarku nie sú cudzie a ku knihám, do ktorých sa písali aj naše dejiny, sa správa ako ku najväčšiemu pokladu. Čo je pre ňu ženskosť? Katarína Slávičková pracuje v Lyceálnej knižnici v Kežmarku, najväčšej školskej historickej knižnici v [...]

Vychovala stovky hotelierov a dnes riadi malý hotel s veľkým srdcom

24.03.2024

V rodinnom Boutique hoteli Hviezdoslav v Kežmarku ako riaditeľka pracuje 14 rokov. Predtým vychovávala 34 rokov žiakov Hotelovej akadémie Otta Brucknera. V roku 2022 jej primátor mesta Ján Ferenčák udelil Cenu mesta Kežmarok. Reč je o Sylvii Holopovej, ktorú právom môžeme pre Kežmarčanky označiť za ženu hodnú nasledovania. Hotel Hviezdoslav je vizitkou jej usilovnosti [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 318090x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu