Založ si blog

Matke tohtoročnej prvej Kežmarčanky sú anjeli blízki

Simona Šromovská začala s kreatívnym umením v roku 2019 pri prvej dcére. Jej obrazy zdobia domácnosti mnohých Kežmarčanov i samotného primátora.

Jej umelecká kariéra sa začala písať na materskej dovolenke s dcérou. „Ostala vo mne ostala chuť pracovať, a tak som tvorila, háčkovala, maľovala rôzne tabuľky až som sa dostala k anjelom. Prvý bol darček pre krstného otca a od vtedy to pokračovalo ďalej,“ spomína Simona Šromovská. Inšpiráciu čerpá všade a podľa jej slov často prezerá obrázky a kombinácie na internete, no vždy je potom najdôležitejšia voľba toho, kto si dielo od nej rozhodol zaobstarať.

„Najviac ma napĺňa a teší, keď sú zákazníci z obrazu unesení, keď je dielo v ich očiach krajšie, ako ho očakávali,“ hovorí Simona a pokračuje: „Vždy sa snažím získať o dotyčnom čo najviac informácií, aby som sa mu anjelom priblížila, ak maľujem ako anjela jeho, alebo jeho rodinu. A tiež sa samozrejme snažím o to, aby vyvolal v majiteľovi pozitívnu energiu.“ Dĺžka výroby závisí najmä od veľkosti formátu a od využitia techník. No autorka priznáva, že tvorí, keď má chuť a náladu. Väčšinou však menšie formáty spravím za deň až dva a väčšie trvajú pár dní. „Okrem mojej rodiny a známych, ktoré moje obrazy dostali, ich zasielam tým záujemcom po celej Slovenskej republike. Pár, o ktorých viem, je v Česku, zopár v Amerike,“ hovorí Simona.

Zopár obrazov skončilo i v zdravotníckych zariadeniach. Šesť obrazov putovalo do nemocníc v Žiline, Poprade, Kežmarku a Trenčíne, dva šli ako poďakovanie pri spolupráci s adopciou, jedného má aj pán primátor „ale verím že každý obraz, ktorý bol tvorený a venovaný z lásky má svoje špeciálne miesto, nech sa nachádza u kohokoľvek a kdekoľvek,“ zakončuje rozhovor o jej anjelskom umení Šromovská.

Ondrej Miškovič

Za dverami tajomstva: Cesta do srdca pravoslávného chrámu v Ľubici

24.04.2024

Pravoslávna cirkevná obec v Ľubici začala písať svoje dejiny 2. marca 1951. Malý chrám pri ceste smerom z okresného mesta Kežmarok v sebe skrýva bohato zdobené ikonami vypísané steny chrámu. Aj keď ľubický pravoslávny chrám malý i mladý a jeho základný kameň bol posvätený v roku 1999, môže sa pravoslávna cirkevná obec pochváliť pokročilým štádiom [...]

Pohryznutie je pre hada poslednou možnosťou ako sa brániť

09.04.2024

S jarným počasím sú spojené aj výlety do prírody. Ak si dáme pozor, nemáme sa čoho báť. Na Slovensku máme len jedného jedovatého hada a ním je vretenica severná. Čo robiť ak nás pohryzie? Pri uhryznutí hadom je najdôležitejšie zachovať pokoj. Mnohokrát sa stáva, že uhryznutie je suché, čiže bez vypustenia jedu. „Jed nie je pre zdravého dospelého človeka [...]

Kežmarská hudobná jar predstaví štyri zaujímavé koncerty

08.04.2024

Obľúbené jarné podujatie v Kežmarku uvedie na svojom 47. ročníku zvučné mená. Prvý koncert 7. mája zmieša hudobné žánre aj druhy umenia, hlavnú úlohu v ňom bude mať slovo a hudba. „Hostiteľka večera herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková a jej hostia – speváčky Marcella Molnárová, Greta Pogany a klavirista Pavol Bodnár dokážu, že aj vážna [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 240
Celková čítanosť: 331140x
Priemerná čítanosť článkov: 1380x

Autor blogu