Založ si blog

Vychovala stovky hotelierov a dnes riadi malý hotel s veľkým srdcom

V rodinnom Boutique hoteli Hviezdoslav v Kežmarku ako riaditeľka pracuje 14 rokov. Predtým vychovávala 34 rokov žiakov Hotelovej akadémie Otta Brucknera. V roku 2022 jej primátor mesta Ján Ferenčák udelil Cenu mesta Kežmarok. Reč je o Sylvii Holopovej, ktorú právom môžeme pre Kežmarčanky označiť za ženu hodnú nasledovania.

Hotel Hviezdoslav je vizitkou jej usilovnosti

Naplnenie našla v práci, ktorá ju napĺňa a snaží sa v nej odovzdávať svoje skúsenosti v práci s hosťom svojim mladým kolegom. To, čo v škole učila študentov, ale aj nové trendy, ktoré sú v oblasti hotelierstva a gastronómie veľmi dynamické, ponúka ako svoj nezameniteľný vklad do gastronómie. „Práca v hotelierstve je v súčasnosti zvlášť náročná, ale krásna, lebo je to práca s ľuďmi a pre ľudí. Zároveň je aj veľmi rôznorodá z viacerých aspektov a dynamická ako hotel sám. V hotelierstve je jeden deň úžasný a úspešný, ale každý nový deň je aj novým začiatkom, ktorý prináša nových hostí a nové výzvy. Vždy som pracovala s mladými ľuďmi, takýto tím v hoteli pracuje a ja som na nich veľmi hrdá pre ich profesionalitu, srdečnosť, ústretovosť, pracovné nasadenie, ale aj pokoru v práci s hosťami. Oni dušou nášho hotela,“ hovorí Holopová.

Zároveň je riaditeľka malého hotela s veľkým srdcom hrdá aj na to, že sa podarilo tento historický hotel v historickom meste zrekonštruovať, dať mu dušu, ale aj srdce pre hostí, a tým naše krásne mesto propagovať nielen v rámci Slovenska, ale aj v zahraničí. Práca v hotelierstve ju zároveň motivuje neustále na sebe pracovať, umožňuje jej stretávať sa so zaujímavými ľuďmi a tvoriť pre ľudí zážitok nielen počas tematických večerov, ale aj počas bežných návštev hotela. Vždy sa veľmi teší, keď sú hostia hotela spokojní, vracajú sa, či im napíšu poďakovanie, lebo to je cieľ kežmarského malého hotela s veľkým srdcom.

Tri obľúbené miesta

Veľkým relaxom pre riaditeľku hotela Hviezdoslav je jej záhrada plná kvetín a starostlivosť o ne, a preto má veľmi rada jar a leto, keď je všetko zelené a rozkvitnuté. Je to pre ňu výborný pohyb a zároveň reset a veľakrát aj inšpirácia. Veľmi rada číta, jazdí na bicykli, počúva dobrú hudbu, rada aranžuje a venuje sa kreatívnym činnostiam. „Mesto Kežmarok mám veľmi rada, je to mesto môjho detstva a mladosti, s prestávkami, a je to mesto, ktoré má svoju bohatú históriu v rôznych oblastiach, má nádherné zákutia a veľké množstvo úžasných osobností, ktoré tvorili históriu mesta. Má svoju dušu. Kežmarok má svoj čarovný kolorit a krásne historické centrum. V Kežmarku mám tri obľúbené miesta, hotel a pohľad z terasy na Belianske Tatry a baziliku minor, samotnú baziliku a pohľad z mojej záhrady na panorámu Tatier,“ zdieľa sa Holopová.

Sylvia Holopová všetkým ženám v meste odkazuje, že každá z nich je jedinečná a iná. „Prajem ženám, aby si našli v množstve povinností čas aj na seba a na to, aby našli rovnováhu medzi dávaním a prijímaním, a hlavne im prajem, aby boli zdravé, šťastné, úspešné a spokojné so svojim životom, a aby pestovali svoju ženskosť,“ dodáva Sylvia Holopová.

 

Za dverami tajomstva: Cesta do srdca pravoslávného chrámu v Ľubici

24.04.2024

Pravoslávna cirkevná obec v Ľubici začala písať svoje dejiny 2. marca 1951. Malý chrám pri ceste smerom z okresného mesta Kežmarok v sebe skrýva bohato zdobené ikonami vypísané steny chrámu. Aj keď ľubický pravoslávny chrám malý i mladý a jeho základný kameň bol posvätený v roku 1999, môže sa pravoslávna cirkevná obec pochváliť pokročilým štádiom [...]

Pohryznutie je pre hada poslednou možnosťou ako sa brániť

09.04.2024

S jarným počasím sú spojené aj výlety do prírody. Ak si dáme pozor, nemáme sa čoho báť. Na Slovensku máme len jedného jedovatého hada a ním je vretenica severná. Čo robiť ak nás pohryzie? Pri uhryznutí hadom je najdôležitejšie zachovať pokoj. Mnohokrát sa stáva, že uhryznutie je suché, čiže bez vypustenia jedu. „Jed nie je pre zdravého dospelého človeka [...]

Kežmarská hudobná jar predstaví štyri zaujímavé koncerty

08.04.2024

Obľúbené jarné podujatie v Kežmarku uvedie na svojom 47. ročníku zvučné mená. Prvý koncert 7. mája zmieša hudobné žánre aj druhy umenia, hlavnú úlohu v ňom bude mať slovo a hudba. „Hostiteľka večera herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková a jej hostia – speváčky Marcella Molnárová, Greta Pogany a klavirista Pavol Bodnár dokážu, že aj vážna [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 240
Celková čítanosť: 330790x
Priemerná čítanosť článkov: 1378x

Autor blogu