Založ si blog

Matke tohtoročnej prvej Kežmarčanky sú anjeli blízki

Simona Šromovská začala s kreatívnym umením v roku 2019 pri prvej dcére. Jej obrazy zdobia domácnosti mnohých Kežmarčanov i samotného primátora.

Jej umelecká kariéra sa začala písať na materskej dovolenke s dcérou. „Ostala vo mne ostala chuť pracovať, a tak som tvorila, háčkovala, maľovala rôzne tabuľky až som sa dostala k anjelom. Prvý bol darček pre krstného otca a od vtedy to pokračovalo ďalej,“ spomína Simona Šromovská. Inšpiráciu čerpá všade a podľa jej slov často prezerá obrázky a kombinácie na internete, no vždy je potom najdôležitejšia voľba toho, kto si dielo od nej rozhodol zaobstarať.

„Najviac ma napĺňa a teší, keď sú zákazníci z obrazu unesení, keď je dielo v ich očiach krajšie, ako ho očakávali,“ hovorí Simona a pokračuje: „Vždy sa snažím získať o dotyčnom čo najviac informácií, aby som sa mu anjelom priblížila, ak maľujem ako anjela jeho, alebo jeho rodinu. A tiež sa samozrejme snažím o to, aby vyvolal v majiteľovi pozitívnu energiu.“ Dĺžka výroby závisí najmä od veľkosti formátu a od využitia techník. No autorka priznáva, že tvorí, keď má chuť a náladu. Väčšinou však menšie formáty spravím za deň až dva a väčšie trvajú pár dní. „Okrem mojej rodiny a známych, ktoré moje obrazy dostali, ich zasielam tým záujemcom po celej Slovenskej republike. Pár, o ktorých viem, je v Česku, zopár v Amerike,“ hovorí Simona.

Zopár obrazov skončilo i v zdravotníckych zariadeniach. Šesť obrazov putovalo do nemocníc v Žiline, Poprade, Kežmarku a Trenčíne, dva šli ako poďakovanie pri spolupráci s adopciou, jedného má aj pán primátor „ale verím že každý obraz, ktorý bol tvorený a venovaný z lásky má svoje špeciálne miesto, nech sa nachádza u kohokoľvek a kdekoľvek,“ zakončuje rozhovor o jej anjelskom umení Šromovská.

Ondrej Miškovič

Rada by som všetkým ženám odkázala, aby sme sa hrdo naučili nosiť titul Žena

26.03.2024

Simona Pavlíková patrí medzi usmiate sestry Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Dennodenne sa stará na oddelení dlhodobo chorých o pacientov, pre ktorých je oddelenie často posledným miestom. O jej práci, úspechoch, ale aj rodine sa dočítate v článku. Už takmer 30 rokov pracuje v zdravotníctve a od samého začiatku sa hrdí svojou pracovnou pozíciou – sestra. [...]

Nesúďme knihu podľa obalu

25.03.2024

Na chodbách lyceálnej knižnice nás privíta útle žieňa Katarína Slávičková, ktorej príbehy historického Kežmarku nie sú cudzie a ku knihám, do ktorých sa písali aj naše dejiny, sa správa ako ku najväčšiemu pokladu. Čo je pre ňu ženskosť? Katarína Slávičková pracuje v Lyceálnej knižnici v Kežmarku, najväčšej školskej historickej knižnici v [...]

Vychovala stovky hotelierov a dnes riadi malý hotel s veľkým srdcom

24.03.2024

V rodinnom Boutique hoteli Hviezdoslav v Kežmarku ako riaditeľka pracuje 14 rokov. Predtým vychovávala 34 rokov žiakov Hotelovej akadémie Otta Brucknera. V roku 2022 jej primátor mesta Ján Ferenčák udelil Cenu mesta Kežmarok. Reč je o Sylvii Holopovej, ktorú právom môžeme pre Kežmarčanky označiť za ženu hodnú nasledovania. Hotel Hviezdoslav je vizitkou jej usilovnosti [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 317918x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu