Založ si blog

Tanec sa vždy začína prvým krokom

Lucia Šajtlavová sa narodila v Kežmarku a študovala na Hotelovej akadémii Otta Brucknera. Po strednej škole absolvovala päťročné štúdium na Technickej univerzite v Košiciach, v odbore geoturizmus.

S tancom začala ako osemročná účasťou v televíznej relácii Talentárium. „Náš tanček sme so spolužiačkami nacvičovali v tanečnom klube Tempo Kežmarok, ktorý založila pani Gertrúda Scholtzová. Tá mi už odmala vštepila lásku k tancu, ktorá trvá dodnes. Keď som vtedy videla tanečné páry, ktoré okolo nás nacvičovali latinskoamerické tance, v tom momente som vedela, že toto je moja cesta,“ spomína na svoje začiatky Lucka.

Baila Magic Ladies

Za založením tanečnej skupiny Baila Magic Ladies sa skrýva dlhší príbeh. „Keď som bola v zahraničí, o skupinu sa starali tanečnice Klára Purtzová a Linda Horobová. Keď som sa vrátila domov, skupina sa opäť stmelila a spoločne sme sa ju rozhodli vybudovať od základov,“ hovorí Lucka. V tej dobe sa totiž začala zaujímať o stavanie choreografií charakterových pre dievčenské skupiny. Tento rok si pripravili zaujímavý plesový program, ktorý ulahodí očiam hostí. „Úvod plesu sa stále nesie v noblesnej atmosfére, a tú dotvoríme valčíkom víl v kombinácii s magickým tancom veľkých svetelných LED krídel. Ako každý správny program, aj ten náš vygraduje exotickou brazílskou sambou doplnenou o zábavnú školu tanca, ktorou hostí dostaneme na parket a naladíme ich na zbytok večera. V spolupráci s tanečným centrom Tempo Kežmarok a pani Scholtzovou môžeme na niektorých podujatiach ponúknuť ešte bohatší program,“ povedala Lucka.

Plesová sezóna je pre dámy významné obdobie, pretože majú vo veľkom štýle možnosť ukázať krásu šiat či tanečných kreácií. Baila Magic Ladies už mesiace vopred nacvičujú špeciálne plesové choreografie, ktoré musia byť honosné, elegantné, zábavné i energické. To platí aj pre silvestrovský večer, keď stíhajú obísť tri až štyri hotely.

Čo sa naučila odovzdáva ďalej

Lucia tanec aj vyučuje. Je choreografka, lektorka tanca, trénerka detí v Tempe a dizajnérka kostýmov, ktoré väčšinou sama vyhotovuje a za pomoci dievčat zdobí. Okrem Baila Magic Ladies založila aj tanečnú skupinu Dancing Ladies Mlynčeky, s ktorou vymysleli unikátny koncept čepčenia mladej nevesty spojený s tancom svetelných krídel. Tento koncept je zatiaľ prvý a jediný na Slovensku. Je romantický, dojímavý a pre nevestu, ženícha a svadobčanov zanecháva nezabudnuteľný zážitok. „Rada vymýšľam svadobné tance pre mladomanželov, venujem sa tiež pohybovej príprave detí v škôlke. Som aj manažérkou mojich tanečných skupín a okrem tanca je mojou úlohou komunikovať s klientmi, s ktorými spolupracujem, ako sú významné hotely, firmy, agentúry, mestá či obce. Obzvlášť si cením spoluprácu s mestom či historickým Boutique Hotelom Hviezdoslav v Kežmarku a jeho pani riaditeľkou Sylviou Holopovou,“ hovorí Lucka.

Milovala vystúpenia pre pasažierov na zaoceánskych lodiach, na ktorých pracovala ako latin dancer dva roky. No takmer na všetky vystúpenia podľa jej slov spomína s radosťou, pretože to nikdy nie je len o samotných show, ale o spoločných zážitkoch, vtipných príhodách, zaujímavých stretnutiach, nevyspytateľných situáciách. „Stres a očakávania pred vystúpením, najkrajšie momenty počas neho, ten adrenalín, ktorý lomcuje celým telom, uvoľnenie po show, spoločná cesta domov, alebo keď sa spoločne ideme po podujatí zabaviť, to všetko nás spája a navždy ostáva v našich srdciach. Nech organizujeme akúkoľvek akciu, vždy si nájdem chvíľu a s úsmevom na tvári sa zapozerám na ľudí, ktorí sa zabávajú, sú šťastní a na chvíľu zabudnú na problémy každodenného života,“ povedala o svojej vášni Lucka. Tiež jej robí radosť, keď sa vydarí vystúpenie a diváci sú nadšení. Rada vidí pokroky detí na tréningu a v súťažiach. Šťastie svadobných párov, keď im tvorí svadobný tanec na ich najobľúbenejšiu pieseň. To všetko a omnoho viac ju na jej práci napĺňa, a preto ju s vďakou a úctou nazýva Lucia svojím poslaním.

Plány na nový rok

Momentálne sa s dievčatami sústredia na vystúpenia pre plesy, ktoré ich čakajú. Taktiež na Latino party v Tatrách, ktorú budú organizovať v januári. Budúci rok ich čakajú tiež vystúpenia v zahraničí a spolupráca s bubeníkmi z Batidy. „Náš tím sa rozrastá o nové dievčatá, ktoré sú momentálne v prípravnej fáze, takže plánujeme postaviť nové tanečné choreografie. So skupinou Dancing Ladies sa budúci rok zúčastníme na viacerých svadobných výstavách, a tiež plánujeme natočiť veľmi zaujímavé promo video s LED krídlami v rámci významnej spolupráce,“ dopĺňa aktivity Lucia a dodáva, že nevie presne, čo všetko ich čaká, ale určite to budú nádherné nové projekty.

Rada by som všetkým ženám odkázala, aby sme sa hrdo naučili nosiť titul Žena

26.03.2024

Simona Pavlíková patrí medzi usmiate sestry Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Dennodenne sa stará na oddelení dlhodobo chorých o pacientov, pre ktorých je oddelenie často posledným miestom. O jej práci, úspechoch, ale aj rodine sa dočítate v článku. Už takmer 30 rokov pracuje v zdravotníctve a od samého začiatku sa hrdí svojou pracovnou pozíciou – sestra. [...]

Nesúďme knihu podľa obalu

25.03.2024

Na chodbách lyceálnej knižnice nás privíta útle žieňa Katarína Slávičková, ktorej príbehy historického Kežmarku nie sú cudzie a ku knihám, do ktorých sa písali aj naše dejiny, sa správa ako ku najväčšiemu pokladu. Čo je pre ňu ženskosť? Katarína Slávičková pracuje v Lyceálnej knižnici v Kežmarku, najväčšej školskej historickej knižnici v [...]

Vychovala stovky hotelierov a dnes riadi malý hotel s veľkým srdcom

24.03.2024

V rodinnom Boutique hoteli Hviezdoslav v Kežmarku ako riaditeľka pracuje 14 rokov. Predtým vychovávala 34 rokov žiakov Hotelovej akadémie Otta Brucknera. V roku 2022 jej primátor mesta Ján Ferenčák udelil Cenu mesta Kežmarok. Reč je o Sylvii Holopovej, ktorú právom môžeme pre Kežmarčanky označiť za ženu hodnú nasledovania. Hotel Hviezdoslav je vizitkou jej usilovnosti [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

ONDREJ MIŠKOVIČ

S láskou k poznaniu a vášňou pre písanie sa snažím prinášať články, ktoré vás inšpirujú a rozširujú vaše obzory. Dúfam, že sa na mojom blogu cítite ako na dobrodružnej ceste, kde každý článok je ďalším krokom v objavovaní nekonečných možností mysle a sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 318125x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu