O odpustení vo filme Corpus Christi (Boże Ciało)

29. októbra 2020, ONDREJ MIŠKOVIČ, Film

Poľský národ je všeobecne pokladaný za katolícky. Film Corpus Christi ponúka nový pohľad na vieru, ale i psychologický nátlak, aký vieme vyprodukovať len my ľudia. Odporúčam si pozrieť tento film, ktorý za mňa mal vrchol deja v tejto vete:

„Viete v čom sme dobrí? V ukazovaní prstom. Odpustiť neznamená zabudnúť. Neznamená to sa tváriť, že sa nič nestalo. Odpustiť znamená milovať. Milovať niekoho aj cez jeho nedostatky. Ako by neboli…“

O filme

„Dvadsaťročný Daniel prejde v nápravnom zariadení pre mladistvých duchovnou premenou. Chcel by sa stať kňazom, ale s jeho trestným registrom na to nemôže ani pomyslieť. Keď ho prepustia a má začať pracovať v stolárstve v malom meste, prezlečie sa po príchode do kňazského a vďaka náhode sa začne starať o miestnu farnosť. Príchod mladého charizmatického pastiera rozčerí stojaté vody a miestna komunita, kruto zasiahnutá tragédiou, ktorá sa tu stala, môže s jeho pomocou začať pomaly liečiť svoje rany. Uspeje Daniel vo svojom poslaní? A za akú cenu?,“ citované z kamdomesta.sk.